Hygiënische overwegingen bij bekabeling

Stem materiaalkeuze steeds af op de toepassing

Hygiëne en reinigbaarheid zijn aandachtspunten die in de food & beverage-sector steeds belangrijker worden. Door de mondialisering van de markt kunnen calamiteiten vandaag namelijk een catastrofale impact hebben. De uitvoering van regelgeving en normen is echter niet overal hetzelfde en per toepassing zijn er grote verschillen. Neemt de mens wortelsap en kokosolie bijvoorbeeld moeiteloos op, dan zullen veel thermoplastische kunststoffen (PVC), als ze hiermee in contact komen, op korte termijn vergaan. Bij de productie van pasta komt dan weer melkzuur vrij, dat op zijn beurt de coating van aluminium en messing legeringen op connectoren en wartels aantast. Ook reinigingsmiddelen en -methodes veranderen, waardoor Lapp moet anticiperen op de chemische samenstelling van deze nieuwe oplossingen er de materiaalkeuze op moet afstemmen.

Meer informatie over deze problematiek en mogelijke oplossingen vindt u hier.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Print Magazine

Recente Editie
05 december 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine