naar top
Menu
Logo Print

ZEG HET MET CHOCOLADE

Waarom chocolade als het perfecte relatiegeschenk dient

Een relatiegeschenk is een leuke manier om uw klanten te laten weten dat u hen waardeert. Chocolade is als het Belgische exportproduct bij uitstek hiervoor de perfecte kandidaat. Bovendien kun je met chocolade en de verpakking heel creatief zijn en zo op maat een geschikt geschenk geven. Zo krijgt de klant meteen het gevoel dat de relatie gewaardeerd wordt.

 

 

WAAROM CHOCOLADE?

Een relatiegeschenk dient om een groot publiek te bekoren. En wat bekoort meer dan chocolade? Het is de perfecte kandidaat om als relatiegeschenk te geven. Allereerst lust zo goed als iedereen chocolade. Of je nu jong of oud of man of vrouw bent, en of je nu de Belgische of een andere nationaliteit hebt, chocolade scoort altijd. Bovendien biedt het de mogelijkheid om verregaand op maat te werken en kunnen er unieke geschenken worden gecreëerd. De keuze voor chocolade toont ook aan dat er over het geschenk is nagedacht, en dat de klant niet zomaar iets krijgt. Met andere woorden: de relatie wordt werkelijk naar waarde geschat.

 

MOGELIJKHEDEN?

Populairst

Voor relatiegeschenken in chocolade worden gepersonaliseerde pralines het meest gevraagd. Die zijn snel leverbaar en kunnen ook met een kleiner budget worden gerealiseerd. Als er meer tijd en budget beschikbaar zijn, kiest men meer voor extra maatwerk, bijvoorbeeld een product of logo in 3D-chocolade. Voor de verschillende feestdagen gedurende het jaar gaat de voorkeur naar pralines in ballotins of verwerkt in geschenkmanden. Met Sinterklaas is het vooral holgoed en met Pasen draait alles om pasteitjes.

Hoeveelheid

De hoeveelheid hangt uiteraard nauw samen met het budget van de klant. Deze is bij de meeste chocolatiers vrij te bepalen en start vanaf 1 stuk.

Personalisatie

Chocolade is een heel dankbare grondstof om verregaand te bewerken en te personaliseren. Denk maar aan pralines met een logo of foto erop gedrukt, of chocolade in de vorm van een fles wasmiddel of een stuk gereedschap. Je kunt het zo gek niet bedenken. Bovendien leent de verpakking er zich ook toe om volledig te worden gepersonaliseerd. Dat kan door een lint, een etiket, een maatwerkverpakking of luxe geschenkdozen met foliedruk of een sleeve te gebruiken. Ook op het niveau van de ontvanger kan er worden gepersonaliseerd. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een inlay met de naam van de individuele ontvanger erop. Zelfs de kleur van de pralines kan worden gepersonaliseerd, zoals de kleuren van de huisstijl van het bedrijf.

Smaken

Qua smaken kan de klant ook zo goed als altijd kiezen welke smaken er in het geschenk zitten. Bij de meeste chocolatiers kunnen de klanten kiezen voor een samengesteld geschenk waarbij de keuze van de pralines vaststaat, of zelf het pakket uit verschillende smaken samenstellen. Vanaf bepaalde hoeveelheden, kan er ook op het vlak van smaken worden gepersonaliseerd, bijvoorbeeld pralines die geschikt zijn voor veganisten.

LEVERTERMIJN

Wanneer het best besteld wordt, hangt ook af van het artikel, de mate van personalisatie en de tijd van het jaar. Sommige artikelen kunnen op een zeer korte termijn worden gerealiseerd. De gouden regel is om er op tijd aan te beginnen en een aantal zaken zoals vormgeving en verpakking vooraf te bekijken. Hoe specialer de bestelling, hoe langer de levertijd. Reken zeker op 3 à 8 weken, afhankelijk van het type bestelling.

PRAKTISCH

De relatiegeschenken zonder beschadiging bij de klant laten komen, gebeurt meestal via gekoeld transport. Voor internationale bestemmingen kiezen de meeste chocolatiers voor externe transporteurs. In de winter is gekoeld transport minder van belang. Holgoed transporteren is een delicaat werk en hierbij zijn dus speciale verpakkingen die de trillingen opvangen aan te raden. Bij warm weer wordt er ook gewerkt met doosjes uit piepschuim en droogijs.