naar top
Menu
Logo Print
05/04/2019 - ELISE NOYEZ

DIT ZIJN DE WINNAARS VAN DE SANILEC AWARDS 2019

INNOVATIE EN CREATIVITEIT BEKROOND TIJDENS ALLEREERSTE SANILEC AWARDS

Op donderdag 4 april verzamelden zo'n 100 installateurs sanitair en HVAC in de HippoLoggia te Waregem voor de feestelijke uitreiking van de allereerste Sanilec Awards. Met dit initiatief wil het vakblad Sanilec de creativiteit en technische knowhow van de vakman in de kijker zetten, om zo de waardering voor het beroep mee de hoogte in te helpen. De 39 genomineerde projecten deden het beroep in ieder geval alle eer aan, maar er konden er slechts vijf met een award naar huis gaan.

winnaars sanilec awards, sanitechniek, PXL Tech, Van Maele nv, Tom Dekeyser bvba
De winnaars op een rij (v.l.n.r.): Sanitechniek nv, PXL Tech, Van Maele nv en Tom Dekeyser bvba

De Sanilec Awards 2019 kwamen mee tot stand dankzij:

Sanilec Awards, ACV, Elco, Gas.be, Cerga, Henco

DE WEDSTRIJD

De toekomst is aan de professional. Daarom ging Sanilec voor deze eerste editie van de awardshow op zoek naar installateurs die hun passie durven te vertalen in grensverleggende projecten en bereid zijn om in te spelen op die toekomst. Visuele pareltjes hoefden dat niet noodzakelijk te zijn; het wowgevoel kon evenzeer gerealiseerd worden met 'behind-the-wall'-installaties en technische hoogstandjes die niet meteen in het oog springen, maar wel ingenieus ontworpen en geïnstalleerd werden. 

Een neutrale vakjury bestaande uit Luc Dedeyne (Benergie), Emiel Denies (émiel), Patrick De Visscher (ATIC), Pedro Pattijn (Ingenium), Alex Polfliet (Zero Emission Solutions), Frank Rémy (Katholiek Onderwijs Vlaanderen) en Paul Van den Bossche (WTCB) beoordeelde de 39 inzendingen op basis van concept, materiaalkeuze, energie-efficiëntie, innovatie, technische uitvoering, ... Die quotering leverde uiteindelijk vijf winnaars op.

Bekijk het videoverslag

DE WINNAARS

sanilec awards, PXL TechSCHOOLPROJECTEN

In de categorie Schoolprojecten ging de award naar PXL Tech uit Hasselt. De studenten van de hogeschool toverden hun lokalen om in een Living Lab, om zo op zoek te gaan naar een optimalisatie van energiestromen.

Ontdek de andere laureaten

sanilec awards, tom dekeyser, pelletsVERWARMING

De beste verwarmingsinstallatie was deze van Tom Dekeyser. Hij zorgde dankzij een doorgedreven combinatie van technieken en energie-efficiëntie immers dat een woning volledig off-grid kon gaan.

Ontdek de andere laureaten

sanilec awards, sanitechniekSANITAIRE INSTALLATIES

In de categorie Sanitaire Installaties trok een bijzonder project de aandacht van de jury: het Mechelse Sanitechniek nv zorgde ervoor dat Scheldewater opgepompt kan worden voor hergebruik bij het reinigen van de dienstvoertuigen van de stad Antwerpen.

Ontdek de andere laureaten

sanilec awards, van maele nvHERNIEUWBARE ENERGIE

De hoofdprijs in de categorie Hernieuwbare Energie ging naar het grootste BEO-veld van Vlaanderen, gerealiseerd door Van Maele nv

Ontdek de andere laureaten

sanlic awards, sanitechniekKLIMATISATIE

Sanitechniek nv mocht op 4 april naar huis met twee awards. Ook in de categorie Klimatisatie wisten ze immers te overtuigen, en dat met een kantoorgebouw gerealiseerd volgens de passiefhuis- en LEAN-principes.

Ontdek de andere laureaten

Benieuwd naar de andere genomineerde projecten? Hier kan u er alles nog eens op nalezen.

Meer foto's en het volledige videoverslag vindt u hier.