naar top
Menu
Logo Print
11/01/2019 - LAURENCE BLONDEEL

AANDACHTSPUNTEN BIJ INTEGRATIE VAN LED-VERLICHTING

Verlichting is een belangrijk aspect in een gebouw. De juiste verlichtingstechniek kan het comfort in een gebouw aanzienlijk verhogen, en ook het energieverbruik drastisch verminderen. ledverlichting helpt daar zeker bij. Het is veel zuiniger, gaat langer mee en is milieuvriendelijker. Vind hier alles terug over ledverlichting. 

 

ledarmatuurOPBOUW VAN EEN LEDARMATUUR 

Een ledarmatuur bestaat uit verschillende onderdelen, maar welke?

 

 

 

 

ledarmatuurHOE JUISTE ARMATUUR KIEZEN?

Om de juiste ledverlichting te kunnen kiezen, moeten de behoeften van de eindgebruiker nauwkeurig in kaart worden gebracht. Wat is er voor de klant belangrijk? En waar moet op gelet worden?

 

 

 

 

driverHOE JUISTE DRIVER KIEZEN?

Nog al te vaak worden ledarmaturen verkeerd geïnstalleerd. Vooral bij de keuze voor een geschikte driver loopt het mis.

 

 

 

 

ledvervanglampen

DIMMEN VAN LEDVERVANGLAMPEN

Ledvervanglampen zijn de voorbije jaren zeer populair geworden, vooral in de residentiële sector. De kwaliteit van dit type lampen is sterk gestegen, terwijl de prijs aanzienlijk daalde en dicht in de buurt komt van de prijs van een CFL-lamp. 

 

 

 

relightingELKE INDUSTRIELE RUIMTE KOMT MET EIGEN AANDACHTSPUNTEN

Grote hoogtes, stof, chemische dampen, een 24 uursbezetting … het efficiënt en normconform verlichten van industriële ruimtes wordt door tal van factoren bemoeilijkt. Het ontwerpen van een verlichtingsinstallatie is dan ook specialistenwerk geworden en aan een relighting gaan vandaag uitgebreide en specifieke studies vooraf.