naar top
Menu
Logo Print

RITTAL PAKT UIT MET NIEUWE KASTSYSTEMEN AX EN KX 

Op de afgelopen Hannover Messe 2019 toonde Rittal haar nieuwe compacte en kleine behuizingen AX en KX. Hiervoor heeft Rittal haar AE herontwikkeld in lijn met de vereisten van Industrie 4.0. Deze lancering onderstreept de digitale transformatie van een gestandaardiseerd product dat al meer dan 50 jaar wordt vervaardigd.

Rittal
De AX- en KX-behuizingen bieden een hogere flexibiliteit en zekerheid

DIGITALE KETEN

Het Industrie 4.0 tijdperk zorgt voor nieuwe uitdagingen op het vlak van kastsystemen. Rittal biedt continue ondersteuning in de volledige waardeketen van de besturings- en schakeltechniek. Met behulp van QR-codes worden alle onderdelen precies geïdentificeerd en toegewezen. Dit is eveneens zo bij de AX- en KX-modellen. Het Rittal Configuration System (RiCS) laat een snelle configuratie van behuizingen, accessoires en modificaties toe.

EENVOUDIGER EN VEILIGER

De twee nieuwkomers van Rittal bieden klanten een aantal verbeterde functies met concrete meerwaarde. Zo is er een duidelijke tijdbesparing, van bij het leveren tot aan de installatie zelf. Ander voordeel van AX en KX is dat er – in vergelijking met hun voorgangers – meer ruimte beschikbaar is. Dankzij het nieuwe modulaire design van de kasten, de geoptimaliseerde uitsnijdingen en de grotere wartelplaten is er gemiddeld een derde meer ruimte vrij voor kabels. Tot slot krijgt veiligheid de hoogste prioriteit bij Rittal. Wanneer componenten geïnstalleerd worden in de AX en KX, blijft hun beschermklasse steeds behouden. Kortom, de nieuwe functies maken de compacte behuizingen robuuster en verzekeren een hogere stabiliteit en grotere zekerheid, zelfs bij dynamische belasting.

GESCHIKT VOOR TAL VAN VEREISTEN

De nieuwe producten bieden een antwoord op veel verschillende noden. Als in klemmenkasten en busbehuizingen slechts enkele componenten ondergebracht moeten worden, zijn de kleine behuizingen KX van 150 mm x 150 mm x 80 mm bijzonder geschikt. De behuizingen AX zijn beschikbaar in dieptes tussen 120 en 400 mm en hebben een maximumgrootte van 1.000 mm x 1.400 mm. Alle modellen worden zowel in gelakt plaatstaal als in roestvast staal aangeboden. Ondanks de uitbreiding van de toepassingsmogelijkheden is de totale complexiteit sterk gereduceerd.