naar top
Menu
Logo Print

In Rittershausen dansen de robots

Rittal bouwt aan fabriek van de toekomst
magazine

Hightech productiesites die meedenken, automatisch plannen en dankzij artificiële intelligentie (AI) zorgen voor geoptimaliseerde maintenance … wat in eerste instantie klinkt als toekomstmuziek, wordt in het Duitse Rittershausen stap voor stap realiteit. Voor de productie van haar nieuwe VX25 schakelkastsysteem transformeert Rittal haar vestiging er namelijk in een fabriek van de toekomst, en dat zonder onderbreking van de productie.

De VX25 is de opvolger van de TS 8 en kwam tot stand op basis van een grootschalige, wetenschappelijke gebruikersstudie. Aan de productie gingen vijf jaren van intense ontwikkeling vooraf. Maar er is meer. “Met onze innovaties en nieuwe producten moderniseren we ook steeds onze productiefaciliteiten”, zegt Managing Director Production Carsten Röttchen. Vandaag wordt er zo volop gewerkt aan de metamorfose tot netwerkfabriek of Industrie 4.0 productiesite. “Veel van de nieuwe automatisatie is gebaseerd op intelligente en geconnecteerde systemen die vooruit denken, automatisch plannen en maintenance scenario’s initiëren”, verduidelijkt Plant Director Norbert Peter. “Op deze manier kunnen we manuele fouten voorkomen en nog sneller werken.”

Van de 70 nieuwe las- en handlingrobots zijn er vandaag 30 in werking. Opdat de machines met elkaar zouden kunnen communiceren, monitoren honderden sensoren de volledig automatische productieprocessen. De volledige oplevering is gepland tegen 2020. De totale investering bedraagt 120 miljoen euro.

RITTAL

RITTAL

STOKKELAAR 8
9160 LOKEREN
+3293539111
+3293556862
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Rittal GmbH & Co. KG met hoofdzetel in Herborn, Hessen (D) is een wereldwijd toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en schakelkasttechnologie, stroomverdeelsystemen, systeemklimatisering en IT-infrastructuur. Systeemoplossingen van Rittal worden toegepast in alle sectoren van de industrie, in de machine- en installatiebouw, alsook in de IT- en telecomsector.

Tot het ruime assortiment behoren ook totaaloplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters, van innovatieve beveiligingsconcepten (voorheen Litcos) tot de fysieke data- en systeembeveiliging voor IT-infrastructuren (voorheen Lampertz). De toonaangevende software providers Eplan en Mind8 - dochterondernemingen van Rittal - vullen de Rittal systeemoplossingen aan met interdisciplinaire engineeringoplossingen.

Rittal werd opgericht in 1961 en is momenteel wereldwijd actief vanuit 13 productiesites, 63 dochterondernemingen en 40 vertegenwoordigingen. Met een totaal van 9000 medewerkers is Rittal het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group, gevestigd in Haiger, Hessen (D). De groep stelt in totaal meer dan 10500 mensen tewerk en realiseerde in 2008 een omzet van meer dan 2,2 miljard euro. Meer informatie op www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

  •   
  •   
  •   
  •   
  •