naar top
Menu
Logo Print

Blue e+ chiller

Precieze regeling en efficiënte koeling
magazine

Om temperatuurprecisie bij proceskoeling te bereiken én te voldoen aan de eisen inzake energie-efficiëntie lanceert Rittal de nieuwe serie Blue e+ chillers. De basis voor de hoge energie-efficiëntie (EER van 3 is mogelijk) is een toerentalgeregelde compressor. De inverter gestuurde DC-koelcompressor kan precies zoveel koelcapaciteit bieden als op dat moment nodig is. Voor de aandrijving van de compressoren wordt gebruikgemaakt van Rittal DC-synchroonmotoren. Dankzij de microchannel technologie in de warmtewisselaars kan de hoeveelheid koelmiddel tot 55% gereduceerd worden. De nieuwe chillers zijn verkrijgbaar in drie vermogensklassen met koelcapaciteiten van 2,5; 4 en 6 kW. Ze kunnen worden ingezet bij omgevingstemperaturen van -5 tot 50°C.

RITTAL

RITTAL

STOKKELAAR 8
9160 LOKEREN
+3293539111
+3293556862
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Rittal GmbH & Co. KG met hoofdzetel in Herborn, Hessen (D) is een wereldwijd toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en schakelkasttechnologie, stroomverdeelsystemen, systeemklimatisering en IT-infrastructuur. Systeemoplossingen van Rittal worden toegepast in alle sectoren van de industrie, in de machine- en installatiebouw, alsook in de IT- en telecomsector.

Tot het ruime assortiment behoren ook totaaloplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters, van innovatieve beveiligingsconcepten (voorheen Litcos) tot de fysieke data- en systeembeveiliging voor IT-infrastructuren (voorheen Lampertz). De toonaangevende software providers Eplan en Mind8 - dochterondernemingen van Rittal - vullen de Rittal systeemoplossingen aan met interdisciplinaire engineeringoplossingen.

Rittal werd opgericht in 1961 en is momenteel wereldwijd actief vanuit 13 productiesites, 63 dochterondernemingen en 40 vertegenwoordigingen. Met een totaal van 9000 medewerkers is Rittal het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group, gevestigd in Haiger, Hessen (D). De groep stelt in totaal meer dan 10500 mensen tewerk en realiseerde in 2008 een omzet van meer dan 2,2 miljard euro. Meer informatie op www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

  •   
  •   
  •   
  •   
  •