naar top
Menu
Logo Print

Patiëntgegevens fysiek beveiligd met Rittal

Digitalisering van zorgsector vraagt om bescherming tegen datalekken
magazine

Rittal heeft met de Edge Data Centers een betrouwbare fysieke beveiliging van alle patiënt- en persoonsgegevens uitgedacht. In de zorgsector wordt het Internet of Things immers steeds vaker toegepast. Een mooi voorbeeld hiervan is ‘Watson’, de supercomputer van IBM waarmee artsen gegevens van patiënten met hetzelfde ziektebeeld uit diverse landen kunnen vergelijken. Via iPads kunnen dokters dan weer van op afstand aangeven welke medicijnen iemand nodig heeft. Zo’n intensieve data-uitwisselingen vergroten echter het risico op datalekken, terwijl het ook lastiger is om gegevens te anonimiseren. Om persoonlijke gegevens zo goed mogelijk te beschermen, werd van overheidswege ISO 27001 ingevoerd. Deze norm wordt gebruikt als leidraad om zorginstellingen te toetsen op hun informatiebeveiliging. Belangrijk onderdeel hier is de fysieke beveiliging van de IT-omgeving, zoals toegangsbeveiliging en bescherming tegen bedreigingen van buitenaf (inbraak, stof, wateroverlast, giftige dampen, …). Rittal speelt hier nu op in. Voor kleinere zorginstellingen bijvoorbeeld worden Edge Data Centers ingezet. Dit zijn micro-computerruimtes waarmee organisaties baas blijven over hun eigen data. Alle benodigde systemen bevinden zich in één of meerdere compacte racks, die dichtbij of in de zorginstelling zijn geïnstalleerd.

RITTAL

RITTAL

STOKKELAAR 8
9160 LOKEREN
+3293539111
+3293556862
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Rittal GmbH & Co. KG met hoofdzetel in Herborn, Hessen (D) is een wereldwijd toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en schakelkasttechnologie, stroomverdeelsystemen, systeemklimatisering en IT-infrastructuur. Systeemoplossingen van Rittal worden toegepast in alle sectoren van de industrie, in de machine- en installatiebouw, alsook in de IT- en telecomsector.

Tot het ruime assortiment behoren ook totaaloplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters, van innovatieve beveiligingsconcepten (voorheen Litcos) tot de fysieke data- en systeembeveiliging voor IT-infrastructuren (voorheen Lampertz). De toonaangevende software providers Eplan en Mind8 - dochterondernemingen van Rittal - vullen de Rittal systeemoplossingen aan met interdisciplinaire engineeringoplossingen.

Rittal werd opgericht in 1961 en is momenteel wereldwijd actief vanuit 13 productiesites, 63 dochterondernemingen en 40 vertegenwoordigingen. Met een totaal van 9000 medewerkers is Rittal het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group, gevestigd in Haiger, Hessen (D). De groep stelt in totaal meer dan 10500 mensen tewerk en realiseerde in 2008 een omzet van meer dan 2,2 miljard euro. Meer informatie op www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

  •   
  •   
  •   
  •   
  •