naar top
Menu
Logo Print

EMC-seminaries met proefopstelling

Alles over elektromagnetische compatibiliteit voor industriële installaties
magazine

Installateurs, kasten- en bordenbouwers die hun kennis op het gebied van EMC (elektromagnetische compatibiliteit) willen opfrissen én uitbreiden, kunnen zich nu inschrijven voor één van beide seminaries die Rittal en Phoenix Contact samen organiseren. Deze vinden plaats op 26 september bij Rittal in Lokeren en op 27 september bij Phoenix Contact in Zaventem. Elektrische, magnetische en elektromagnetische velden die storingen kunnen veroorzaken, komen nagenoeg overal voor, zowel bij industriële als bij IT-toepassingen. Tijdens de seminaries gaat Rittal, samen met een gastspreker van Phoenix Contact, in op alle cruciale aspecten hieromtrent. Deelnemers krijgen inzicht in de fundamenten, toepassingsgebieden, wettelijke voorschriften en normen. Vanuit de geldende EMC-richtlijn wordt inzicht gegeven in de vereisten voor industriële installaties. Via aanbevelingen uit onder andere de Nederlandse praktijkrichtlijn worden handige tips meegegeven. Concreet wordt het HF-stroomverloop in een werkende installatie zichtbaar gemaakt op de motor-, data- en M&R-kabels. Met behulp van deze meting wordt dan het belang van afscherming en de juiste kabelkeuze duidelijk. Daarnaast gaat de aandacht ook naar de juiste materiaalkeuze, aarding, kastopbouw en beschermingsgraad. Ook dempingsmetingen, waarmee de invloed van uitsparingen in een kast wordt aangetoond, komen aan bod. Meteen wordt ook ingegaan op de samenhang tussen de CE-markering en de EMC-richtlijnen, inclusief de nieuwe 2004/108/EG. Kosteloos inschrijven kan via marketing@rittal.be.

RITTAL

RITTAL

STOKKELAAR 8
9160 LOKEREN
+3293539111
+3293556862
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Rittal GmbH & Co. KG met hoofdzetel in Herborn, Hessen (D) is een wereldwijd toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en schakelkasttechnologie, stroomverdeelsystemen, systeemklimatisering en IT-infrastructuur. Systeemoplossingen van Rittal worden toegepast in alle sectoren van de industrie, in de machine- en installatiebouw, alsook in de IT- en telecomsector.

Tot het ruime assortiment behoren ook totaaloplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters, van innovatieve beveiligingsconcepten (voorheen Litcos) tot de fysieke data- en systeembeveiliging voor IT-infrastructuren (voorheen Lampertz). De toonaangevende software providers Eplan en Mind8 - dochterondernemingen van Rittal - vullen de Rittal systeemoplossingen aan met interdisciplinaire engineeringoplossingen.

Rittal werd opgericht in 1961 en is momenteel wereldwijd actief vanuit 13 productiesites, 63 dochterondernemingen en 40 vertegenwoordigingen. Met een totaal van 9000 medewerkers is Rittal het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group, gevestigd in Haiger, Hessen (D). De groep stelt in totaal meer dan 10500 mensen tewerk en realiseerde in 2008 een omzet van meer dan 2,2 miljard euro. Meer informatie op www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

  •   
  •   
  •   
  •   
  •