naar top
Menu
Logo Print

Bijna 13.000 zonnepanelen bij Van Marcke

VM wil ook inspireren op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
magazine

Van Marcke realiseerde samen met zijn partner BeauVent op twee vestigingen van Marcke zonneprojecten. Met name op het EDC in Kortrijk (4017.6 kWp), een van de grootste dakopstellingen in Vlaanderen en op het dak van de showroom in Anderlecht (50.15 kWp).

De groep Van Marcke is al meer dan 20 jaar een voortrekker op het gebied van duurzaamheid voor alle stakeholders (personeel, klanten, installateurs, leveranciers, scholen, studieburelen, …)

Van Marcke wil ook inspireren op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Enerzijds door de verkoop van duurzame producten en diensten te promoten en kennis te delen via Van Marcke College. Anderzijds door het eigen gebouwenpark zo duurzaam mogelijk te beheren. Bij de bouw of verbouwing van de eigen gebouwen kiezen ze steeds voor de meest water- en energievriendelijke oplossing.
Het volledig nieuwe Europese distributiecentrum EDC is daarvan een uitstekend voorbeeld. Het EDC is een huzarenstuk op het vlak van ecologische technieken. Het is een volledig CO2-neutraal en wateronafhankelijk gebouw. De logistieke diensten zorgen voor minder verpakkingsafval en een beperking van de vrachtwagenkilometers (minder CO2-uitstoot). Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum streeft Van Marcke naar een BREEAM-certificaat, een streng duurzaamheidslabel en ratingsysteem dat staat voor duurzaamheid in de ruimste zin van het woord, van een duurzaam gebouwconcept tot het gebruik van duurzame technieken en materialen, met aandacht voor alle stakeholders.
Met de 12.960 zonnepanelen op het dak voor de eigen energieproductie streeft het bedrijf een hoge standaard na met concrete acties.

In 2019 benadrukt Van Marcke zijn ecologische aanpak en engagement met het co-ambassadeurschap van de campagne ‘Sign for my Future’. De oplossingen zijn er en moeten haalbaar en betaalbaar gemaakt worden voor bedrijven en burgers.

VAN MARCKE

VAN MARCKE

+3256237511
-