naar top
Menu
Logo Print

Excellent Distribution to Customers

EDC Van Marcke onderstreept kernbegrippen duurzaamheid en efficiëntie
magazine

Van Marcke viert dit jaar haar 90-jarig bestaan. De kroon op het werk van het familiebedrijf is het nieuwe Europees Distributiecentrum EDC (Excellent Distribution to Customers). Met dit distributiecentrum – haar grootste investering ooit – wil Van Marcke haar voortrekkersrol in zorgzaamheid voor mens en milieu onderstrepen, en dat op basis van twee kernbegrippen: efficiëntie en duurzaamheid.

Alle diensten en afdelingen van Van Marcke, vroeger verdeeld over 18 gebouwen, bevinden zich in het EDC onder één dak. Dat zorgt, samen met de hoge graad van automatisatie, voor een verhoogde efficiëntie. Sinds 1 april kan de firma dan ook met trots zeggen dat ze een picking performance haalt van 99,9% voor producten op stock.

Ook op vlak van duurzaamheid is het EDC een huzarenstuk, met toepassing van onder andere geothermische verwarming, lokale drinkwaterzuivering, zonneboilers, … Na plaatsing van 16.000 vierkante meter zonnepanelen (verwacht tegen september 2019) zal het gebouw volledig CO2- neutraal zijn. Daarnaast wordt bij de logistieke diensten het verpakkingsafval geminimaliseerd, worden de vrachtwagenkilometers beperkt, en neemt Van Marcke tal van andere initiatieven om het verbruik (in water, elektriciteit, papier, …) te reduceren.

“Als grootste verdeler van water- en warmteoplossingen in dit land voel ik mij 200% verantwoordelijk”, zegt CEO Caroline Van Marcke. “Daarom vormt duurzaamheid al tien jaar een belangrijk onderdeel van onze missie: We care for quality of life.”

VAN MARCKE

VAN MARCKE

+3256237511
-