naar top
Menu
Logo Print

Opleiding laagspanningsinstallaties

Dimensioneren en power quality in postacademische opleiding UGent
magazine

Het dimensioneren van industriële elektrische installaties is een complex gebeuren. Niet enkel een continue verandering in technologie en exploitatie, maar ook een evoluerende regelgeving maakt het een noodzaak om als ontwerper en/of uitbater de vereiste kennis te beheersen en bij te schaven. 

Vanaf 9 september organiseert UGain (UGent Academie voor Ingenieurs) opnieuw de postacademische opleiding ‘Laagspanningsinstallaties: ontwerp en exploitatie’.

Cursus-inhoud
De cursist heeft na het volgen van de cursus een ruime kennis verworven omtrent het dimensioneren van laagspanningsinstallaties en de huidige power quality gerelateerde problemen en oplossingen. Aan deze 6e editie werd bovendien een nieuw item toegevoegd: ‘decentrale energie en opslagmogelijkheden’. Gezien de snelle evolutie van de implementatie van hernieuwbare energie wordt een volledige lesdag gewijd aan de uitdagingen en problematieken verbonden aan de integratie van hernieuwbare energie in zowel residentiële als industriële installaties.

Doelpubliek
De opleiding is bedoeld voor iedereen die op regelmatige basis in aanraking komt met het dimensioneren van laagspanningsinstallaties of hierrond een diepgaande kennis wenst te verwerven zoals ingenieurs, studiebureaus, facility managers...

Vereiste voorkennis
Kennis van elektriciteit op een bachelor-niveau is aangewezen.

Getuigschrift
U ontvangt een getuigschrift, indien u deelneemt aan de volledige opleiding en slaagt voor het bijbehorende examen.

Prijs
Module 1: € 1.215
Module 2: € 860
Module 3: € 330
Volledige opleiding: € 2.035

Tijdstip en locatie

13u30 - 21u (incl. koffiepauzes en broodjesmaaltijd)
Universiteit Gent, UGent Academie voor Ingenieurs, UGAIN leszaal, Technologiepark 60, 9052 Zwijnaarde

Inschrijven
www.ugain.ugent.be/laagspanning.

UGAIN - UNIVERSITEIT GENT

UGAIN - UNIVERSITEIT GENT

+3292645592
-