naar top
Menu
Logo Print

De meeste mensen in de elektrobranche kennen Kabelwerk Eupen wel maar we houden eraan om ons nog even kort voor te stellen.

Kabelwerk EupenKabelwerk Eupen AG, gelegen in het Duitstalige België is vandaag een voorname speler op de Europese kabelmarkt en één van de weinige bedrijven die alle productiefaciliteiten op één enkele site heeft. De ontwikkeling, productie en levering van kwaliteitsvolle producten gecombineerd met een eerste klas service vormen de belangrijkste troeven van ons bedrijf. Daarom worden onze kabels steeds geproduceerd en getest met de modernste machines en technologie. Het ISO certificaat geeft onze klanten een kwaliteitscontrole garantie dat overeenstemt met de strengste normen in de branche.

Daarenboven hechten wij zeer veel belang aan onze know-how, en zorgen wij er steeds voor dat deze wordt bewaard, gepromoot en vergroot. Op die manier kunnen wij onze klanten steeds het gepaste advies geven bij het oplossen van complexe problemen.

Kabelwerk Eupen
We willen één van onze voornaamste merken voorstellen namelijk de rubberkabel Eucaflex Plus® die vooral voor de industriële en zware mechanische toepassingen wordt gebruikt. Enkele belangrijke voordelen zijn enerzijds de bedrijfs-of geleider temperatuur van -40 tot + 90 °C. Dit maakt het mogelijk om bij bepaalde toepassingen soms een kleinere sectie te nemen waardoor de gebruiker kosten kan besparen. Anderzijds is deze kabel waterdicht tot 200 m diepte bij licht verontreinigd industrieel - of huishoudelijk afvalwater bij een maximum watertemperatuur van 40 °C.

We sommen voor U de voornaamste eigenschappen en toepassingen op ;
Eigenschappen

1. Bestand tegen slijtage, overrijden, olie, UV en ozon.
2. Brandgedrag volgens EN 60332-1-2 Eca en IEC 60332-1-2
3. Bedrijfs-of geleider temperatuur van -40 tot + 90 °C.
4. Minimum buigstraal is 5 x de kabeldiameter.
5. Maximum geleider temperatuur 90°C ( 250°C gedurende kortsluiting )
6. Waterdicht tot 200 m diepte bij licht verontreinigd industrieel - of huishoudelijk afvalwater, bij een maximum watertemperatuur van 40°C. Bij chemisch verontreinigd afvalwater bedraagt de maximale diepte 10 meter.

Toepassingen

1. Voor industrieel en ambachtelijk gebruik, ook onder moeilijke omgevingsfactoren zoals bvb bouwplaatsen, steengroeven,…
2. Aansluiting van machines, apparatuur, werkgereedschap bij middelgrote mechanische belasting.
3. In droge of vochtige ruimtes.
4. Buiten en binnen.
5. Op plaatsen met explosiegevaar.
6. Windkrachtcentrales of een installatie in tijdelijke gebouwen of werfketen.

Eucaflex® Plus is een geharmoniseerde rubberkabel volgens EN 50525-2-21 welke voldoet aan de voorschriften van H05/07RN-F, H05/H07BN4-F en H05/07RN8-F (AD8)

Eucaflex Plus® 90°C water resistant

Kabelwerk Eupen

Eucaflex Plus®Gebruikt U veel dezelfde kabel en wenst U deze rubberkabel te personaliseren dan kunnen we de buitenmantel een andere kleur geven of een aparte bedrukking zodat U uw rubberkabel overal kan herkennen. Graag vragen we dan van U een minimumbestelhoeveelheid die we samen kunnen afspreken.

U kan onze Eucaflex Plus® folder aanvragen op eucaflexplus@eupen.com
Laat U tevens verrassen door de novemberpromotie van deze kabel bij onze verdelers.

KABELWERK EUPEN AG

KABELWERK EUPEN AG

MALMEDYER STRASSE 9
4700 EUPEN
-
-