naar top
Menu
Logo Print

Vent-AxiaSLIMME AFVOERVENTILATIE VOOR RENOVATIES

Meer dan een traditionele ventilator

Afvoerventilatoren voor badkamers zijn ontworpen om de vochtigheidsgraad te verlagen via de afvoer van vochtige of vervuilde lucht, en om de luchtkwaliteit te verbeteren. Traditionele types werken met een uit-stand, waken over een enkele parameter (vocht of aanwezigheid), hebben een schakeling nodig via het licht en hebben in designopzicht gewoonlijk weinig om het lijf. Onder 'smart ventilation' komt Ventilair Group naar buiten met slimme, efficiënte, stille afvoerventilatoren met een uitgesproken en strak design. Ventilair Group innoveert en brengt traditionele ventilatie tot het hoogste niveau onder zijn eigen merk Vent-Axia.

Svara
Svara (foto) en Svensa laten zich bedienen en instellen met de Vent-Axia Connect app

MEERDERE SENSOREN IN 1

Slimme afvoerventilatoren voeren meerdere metingen tegelijk uit. De nieuwste DC‑motortechnologie maakt de ventilatoren energiezuiniger. Een extra winst komt binnen bereik door nauwkeurig te regelen. Smart ventilation maakt het verschil door een state-of-the-art regeltechnologie die automatisch reageert. Niet op basis van één, maar door minstens drie indicatoren in één toestel. Vocht, aanwezigheid, temperatuur, geur. Geur is door onze zintuigen het snelst waarneembaar en wordt als storend ervaren. De bewoner ziet graag meteen de lucht ververst. Daarom detecteert de Vent-Axia Svensa - het nieuwste broertje van de bestaande Vent-Axia Svara - niet enkel personen die de ruimte binnenkomen, alsook een verhoogd vochtgehalte, maar 'ruikt' ze ook onaangename geuren, en ververst de ruimte intensiever, enkel wanneer dat nodig is. De lucht wordt continu ververst, tegen een verwaarloosbaar verbruik van 2 W. Door een minimaal luchtvolume aan te houden, wordt het risico op slechte lucht kleiner, is het totale verbruik een pak lager en ontstaat er geen geluid. Enkel bij waarneming wordt sneller, maar zachtjes overgegaan naar een hoger luchtvolume en kan met een tijdsinstelling worden nageventileerd.

SLIM DECENTRAAL C-SYSTEEM

Vent-Axia is geschikt voor zowel vervanging, nieuwbouw als kleine en grote renovaties, op de wand of aan het plafond. Bij een vergunningsplichtige renovatie of nieuwbouw wordt continue ventilatie geëist, voor een badkamer is dat bijvoorbeeld een continu laag debiet en nominaal luchtvolume van 50 m³/u. Slimme afvoerventilatoren laten toe om per zone te meten, te regelen en af te voeren.

MAKKELIJKE INSTALLATIE

De installatie is kinderspel: bevestigen, en enkel voeden. Er is geen extra schakeling via de lichtschakelaar meer nodig. Dat maakt dat elke bestaande ventilator 1 op 1 vervangen wordt door een slimmere oplossing, op de bestaande doorvoerdiameter.

ZWEEDS DESIGN VOOR ELK INTERIEUR

Bij een renovatie richt je in naar smaak en stijl. Vent-Axia Svara en Svensa gebruiken enkel de beste materialen met extra finishlaag en hebben een uitgesproken en strak design. Het design met open waaier werd recent beloond met de befaamde Red Dot Design Award.

Smart ventilator

VENTILAIR

VENTILAIR

PIETER VERHAEGHESTRAAT 8
8520 KUURNE
+3256362120
+3256362121