naar top
Menu
Logo Print

VOLGENDE BATIBOUW KRIJGT MAKEOVER

KORTER EN MET EXCLUSIEF KADER VOOR PROFESSIONALS

BATIBOUW 2019Op de zestigste editie van BATIBOUW toonden opnieuw meer dan 1.000 exposanten hun meest recente oplossingen, technieken en producten aan het geïnteresseerde publiek.

NIEUW CONCEPT IN 2020

Dit jaar mocht Batibouw ongeveer 257.000 bezoekers ontvangen, een daling van 10% ten opzicht van vorig jaar. Een belangrijke reden daarvoor is ongetwijfeld het weer. Met bijna 20 °C midden februari trok het publiek eerder richting terrasjes dan Brussels Expo. Maar dat was niet de enige uitdaging, want het consumptiepatroon van de bezoekers is veranderd. Informatie wordt niet enkel op de beurs verzameld, maar ook online en via de verschillende sociale media.
Dat heeft Batibouw begrepen met ambitieuze veranderingen die vanaf 2020 zullen worden doorgevoerd. Zo wordt de beurs ingekort van 11 naar 9 dagen - twee weekends met vijf weekdagen daartussen. De professionele dagen worden vervangen door een nieuwe formule waarbij professionals uit de sector gedurende de hele beurs in een exclusief kader zullen worden uitgenodigd.
“De beurzensector moet resoluut voor de toekomst kiezen,” weet Philippe Lhomme, voorzitter van Fisa, het bedrijf dat Batibouw organiseert. “We denken dan ook al een hele tijd na over een heruitvinding van onze evenementen. Batibouw is een uitzonderlijk en welbekend merk, dus een make-over als deze is een spannende uitdaging.”
Frédéric François, de nieuwe directeur van Fisa, voegt daaraan toe: “Ons hele team zal werken aan de nieuwe editie die zal plaatsvinden van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart, een editie vol vernieuwingen. We willen volgend jaar nóg meer doelgroepen bereiken.”

PRAKTISCHE INFO

BATIBOUW 2019 vond plaats in de hallen van Brussels Expo van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart 2019.

TOEGANG

Wie Batibouw wil bezoeken, neemt best het openbaar vervoer. Dat raadt de organisatie de bezoekers aan. “Hoewel Brussels Expo verbonden is met de belangrijke snelwegen van het land en direct naast de Brussels Ring gelegen is,  zijn we ons bewust van de problematiek rond mobiliteit in en rond onze hoofdstad; vandaar dat we bezoekers aanraden de auto thuis te laten”, verduidelijkt Jan Jughmans, woordvoerder van de beurs.
Met een B-dagtrip combineer je een trein- en metrorit met een toegangsticket voor de beurs. Ook met de tram of met de bus is Brussels Expo vlot te bereiken.

Met de wagen of de motor is Brussels Expo vanuit alle hoeken van het land bereikbaar (gps: Belgiëplein 1, 1020 Brussel). Op de Ring neemt u afrit 7a en volgt u de bordjes EXPO. Brussels Expo beschikt over voldoende parkeergelegenheid op parking C. 
Parking C is onmiddellijk bereikbaar vanaf uitrit 7a en biedt plaats aan 10.000 wagens. Dankzij de voetgangersbrug kan u van Parking C rechtstreeks diverse paleizen binnenwandelen. (Ticket: 5 €)

OPENINGSUREN

 • Professionele dagen:
  donderdag 21 februari: 10.00 u. - 18.30 u.
  vrijdag 22 februari: 10.00 u. - 21.00 u.
 • Publieksdagen:
  zaterdag 23 februari - zondag 3 maart: 10.00 u. - 18.30 u.
  Nocturne (donderdag 28 februari): 10.00 u. - 22.00 u.

TICKETS

Tickets voor Batibouw 2020 zijn nog niet verkrijgbaar.

New Way of Living op BatibouwTHEMA'S

Batibouw belichtte dit jaar de volgende drie thema's:

New Way of Living

Met het thema New Way of Living speelt BATIBOUW in op de veranderende manier van wonen. Die is enerzijds ingegeven door het mobiliteitsprobleem, maar ook door een gebrek aan ruimte of de steeds toenemende kosten om te wonen en te leven. Binnen dit thema groepeert BATIBOUW exposanten die inspelen op deze veranderende noden en wensen.

Healthy Indoor Climate

Schone lucht is meer dan ooit een hot topic. Niet alleen op straat, waar we ons steeds meer zorgen maken over fijnstof en stikstofoxiden van auto’s, maar ook in onze woonkamer. Gelukkig hebben we alle oplossingen binnen handbereik voor een gezond binnenklimaat. Ontdek ze allemaal op BATIBOUW.

Smart Building

Dit jaar staat BATIBOUW in het teken van slimme woningen en oplossingen. Twee opvallende trends worden uitgelicht. Enerzijds de onstuitbare opmars van de circulaire economie, waaraan ook de bouwwereld niet ontsnapt. Anderzijds de doorbraak van allerhande technische innovaties die het leven op de bouwwerf aangenamer maken en waarvan de bouwheer mee profiteert.

BELGIAN BUILDING AWARDS

De opening van Batibouw werd op donderdagavond 21 februari al meteen ingezet met de uitreiking van de Belgian Building Awards. Lees alles over de winnaars die erin slaagden een prijs in de wacht te slepen. 

CONFERENTIES EN EVENTS

Doorheen de beurs waren er ook diverse conferenties over uiteenlopende onderwerpen als energie, wetgeving, renovatie en zoveel meer. Hier vindt u een overzicht van het conferentieprogramma.

EXPOSANTENLIJST

Hier vindt u de exposantenlijst voor BATIBOUW 2019.

BEURSPLAN

BATIBOUW telt 12 hallen, elk volgens een eigen afgebakende tak in de bouwsector:

 • Prinses Astrid Hal: Onthaal & Build-IT & Immovillage
 • Hal P: Adviespaleis & Light Avenue
 • Hal 1: Buitenafwerking
 • Hal 2: Meubelen
 • Hal 3: Binneninrichting
 • Hal 4: Buitenschrijnwerk
 • Hal 5: Ruwbouwmaterialen & Secretariaat, pers en conference room
 • Hal 6: Vloerbekleding & Haarden
 • Hal 7: Sanitair
 • Hal 8: Bouw- en renovatiebedrijven
 • Hal 9: Domotica en verlichting & Gereedschap
 • Hal 10: Hernieuwbare energie
 • Hal 11: Keukens
 • Hal 12: Verwarming, koeling, ventilatie & Energieleverancier