naar top
Menu
Logo Print

Ga aan de slag met intelligente besturings- en controlesystemen

KNXOf het nu over een eengezinswoning of een kantorencomplex gaat, de vraag naar comfort en flexibiliteit voor het beheer van luchtbehandeling, belichting en toegangscontrole neemt toe. Gelijktijdig wordt het efficiënter gebruik van energie steeds belangrijker. Meer comfort en veiligheid gekoppeld aan een lager energieverbruik kan enkel met intelligente besturings- en controlesystemen.

Gecertificeerde KNX-training - Basis

In de basiscursus leert de cursist hoe een domotica- installatie volgens de KNX standaard moet gerealiseerd en geprogrammeerd worden in het softwarepakket ETS5. Na het gunstig afleggen van het examen ontvangt de cursist het KNX-certificaat en wordt hij KNX-Partner. De opleiding bestaat zowel uit theorie als uit praktijk. Wij geven als gecertificeerd KNX trainingscenter bij de aanschaf van de USB dongle een ETS5 Lite licentie gratis (normale prijs van die licentie is 200 euro). Daarenboven krijgen de cursisten na het slagen voor het examen een voucher die ze kunnen gebruiken voor de aanschaf van KNX software. Ze kunnen de waarde van ETS5 Lite én de voucher samen gebruiken om over te stappen naar ETS5 professional. We werken voor alle duidelijkheid in de laatste versie, zijnde 5.6.3 (VJ2018)

Gecertificeerde KNX-training - Advanced

In de geavanceerde cursus leert de cursist hoe een domotica toepassing volgens de KNX standaard moet gerealiseerd en geprogrammeerd worden. De opleiding bestaat zowel uit theorie als uit praktijk. Aan het einde van de geavanceerde cursus is er een praktisch examen om de geavanceerde kennis van de deelnemers te testen.

Deze geavanceerde cursus bouwt voort op de kennis die in de basiscursus werd opgedaan. Waar in de basiscursus het accent vooral ligt op het goed onder de knie krijgen van de basis van KNX, worden in de geavanceerde cursus vooral toepassingen gerealiseerd met KNX, hierbij denken we aan HVAC sturing, verlichtingssturing, Dali, logica, beveiliging, sturingen vanuit een weerstation, scenes, etc.

Gecertificeerde KNX-training - HVAC

Naast de klassieke besturing van verlichting en zonwering vormen toepassingen voor verwarming, ventilatie en vooral airconditioning (HVAC) een essentieel onderdeel van de moderne woning- en gebouwautomatisering.

KNX biedt niet alleen de technische vereisten voor de integratie en communicatie van de verschillende toepassingen en producten, maar heeft al in diverse studies en projecten aangetoond dat besparingen van 50 % tot 60 % alleen al bereikt kunnen worden met individuele ruimteregeling en ventilatiecontrole.

Integratie van de verwarming-, ventilatie- en airconditioningtechnologie is al lange tijd onderdeel van de standaard KNX-applicaties. Momenteel hebben meer dan 70 fabrikanten de KNX-producten met verwarmings-, ventilatie- en airconditioningstoepassingen geregistreerd bij de KNX Association.

Ontdek ons volledige aanbod aan KNX opleidingen via onze website.