naar top
Menu
Logo Print

COGEN Europe kiest nieuwe voorzitter

Marco Pezzaglia zal WKK internationaal promoten
magazine

Onlangs werd Marco Pezzaglia door de leden van COGEN Europe tot nieuwe voorzitter verkozen. Pezzaglia is opgeleid als elektrotechnisch ingenieur en is in zijn huidige functie bij het Italiaanse AB verantwoordelijk voor het nationaal en internationaal energiebeleid. Hij volgt tevens de wet- en regelgeving op.

“Marco Pezzaglia verrijkt de organisatie met een uitgebreide kennis en ervaring”, zegt Managing Director Hans Korteweg. “Hij kent zijn weg doorheen de wereld van WKK en hernieuwbare energie en heeft al meermaals bijgedragen tot het efficiënter maken van onze energiesystemen. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij beleidsmakers en andere stakeholders waardevolle input kan geven inzake de energietransitie en de richting die die moet nemen.”

Pezzaglia kijkt er in ieder geval naar uit om die boodschap verder te verspreiden. “Ik geloof dat WKK een belangrijke bijdrage kan en zal leveren tot het behalen van de klimaatambities voor 2050. Het efficiënt gebruik van onze energiebronnen zal daar immers een cruciale rol in spelen.”