naar top
Menu
Logo Print

SUMI wint KNX Innovation Award 2019 voor politiebureau in Kortrijk

Verhoogde efficiëntie op energetisch en functioneel vlak
magazine

SUMI smart heeft de KNX Innovation Award 2019 in de wacht gesleept. Tijdens de netwerkbijeenkomst van KNX België op 10 oktober riep de jury van de KNX Awards de system integrator uit tot de winnaar van de prestigieuze prijs. Het bedrijf won de prijs voor de integratie van slimme KNX-installaties in het nieuwe politiebureau ‘De Drie Hofsteden’ in Kortrijk. In totaal waren er vier projecten genomineerd: naast het project van SUMI waren dat nog twee van projecten van Casa Domotic en een project van Domotechnology.

Slimme installaties
De politiezone VLAS nam vorig jaar haar intrek in haar nieuwe politiekantoor, waarvoor SUMI de integratie van de slimme systemen verzorgde. Het ontwerp van de installatie was verzorgd door Istema Ingenieursbureau. De slimme installaties dragen bij aan de efficiëntie van het gebouw op het energetische en functionele vlak. Het KNX-bussysteem dat SUMI smart realiseerde, vormt binnen het politiecomplex de ruggengraat voor de sturing van de technieken. Het gebouw bevat onder andere slimme verlichting, 373 aanwezigheidsdetectoren, anti-agressie drukknoppen en monitoring en visualisatie van de verschillende KNX-verbruikers.

Hoog niveau
Een van de andere ingezonden projecten was de renovatie van de begane grond en de sky-lounge in het Lindner hotel door Domotechnology. Bij de renovatie van de sky-lounge koos de system integrator voor KNX als protocol voor de verlichting en de beeldschermen. Op de begane grond gebruikte Domotechnology KNX voor de aansturing van alle installaties.

Renovatie voormalig klooster
De andere twee inzendingen waren afkomstig van Casa Domotic. De system integrator automatiseerde bijna alle denkbare installaties in het huishouden van een patiënt met verminderde motorische vaardigheden. In het andere project participeerde de system integrator in de renovatie van een voormalig klooster. Zij vergrootte het gemak van alle installaties met behulp van KNX, waarbij Casa Domotic rekening moest houden met de bestaande architectuur.