naar top
Menu
Logo Print

GEWISS, KWALITEIT EN INNOVATIE SINDS 1970

HET ITALIAANSE TOONAANGEVENDE BEDRIJF VAN DE INTERNATIONALE ELEKTROTECHNISCHE INDUSTRIE IN BEELD

GEWISS kwam voort uit een briljant productidee van een visionair ondernemer: het gebruik van technopolymeer in elektrische systemen. Het bedrijf heeft met deze revolutionaire toepassing een voorsprong verworven in de elektrotechnische laagspanningsindustrie, die vier decennia lang evolueerde. De internationalisering begon in de jaren 1990 met de overname van diverse industrieleiders zoals Nowaplast, Shupa en Mavil. Tegenwoordig kan Gewiss een complete reeks oplossingen aanbieden voor verschillende toepassingen, in meer dan tachtig landen, en een volledig op de EU gebaseerde productie (Italië, Duitsland, Frankrijk, Portugal en Italië).

Gewiss
Het moederbedrijf GEWISS in Italië is verantwoordelijk voor de commerciële dochteronderneming GEWISS Benelux.

Ontwikkeling is essentieel

Innovatie en kwaliteit zijn de drijvende krachten achter GEWISS. Het bedrijf blijft innoveren dankzij voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling, nieuwe technologieën en state-of-the-artproductiemachines, evenals opleidingen voor alle medewerkers en belangrijke stakeholders.
Deze filosofie, waarbij ontwikkeling centraal staat in de bedrijfsvoering, heeft ervoor gezorgd dat GEWISS op de markt staat als een waardevolle speler die producten en diensten aanbiedt die volledig in het teken staan van het gebruiksgemak voor de eindgebruiker en professionals in de industrie.
GEWISS biedt heden geïntegreerde oplossingen voor industriële, commerciële en residentiële toepassingen door middel van een uitgebreid aanbod van meer dan 20.000 producten die volledig optionele systemen omvatten voor domotica en videocommunicatie, voor energiedistributie en -bescherming en ten slotte voor industriële, straat-, stads- en noodverlichting.

Kwaliteitsnormen

Het bedrijf streeft ernaar om voor alle producten en voorgestelde oplossingen de hoogste kwaliteitsstandaarden te bereiken. Zijn processen en producten zijn gecertificeerd met de belangrijkste internationale normen. Daarnaast zijn de laboratoria voorzien vande SMT-certificering (Supervised Manufacturer Testing). In het verlengde van deze specifieke strategie heeft GEWISS ook de eigen activiteiten uitgebreid met het garanderen van de zelfcertificering en certificering van producten door onafhankelijke partijen. Met meer dan 400 internationale patenten die de basis voor kwaliteit en innovatie vormen, is het merk tegenwoordig synoniem voor veiligheid en functionaliteit.

Gewiss aanbod

In de prijzen

Italiaans ontwerp is het handelsmerk van het DNA van GEWISS. Sterker nog, in de afgelopen jaren zijn verschillende producten op internationaal niveau bekroond: Thermo ICE ontving een prestigieuze IF Design Awardin 2016, Smart[4] won de wedstrijd MIPIM INNOVATION FORUM 2016, de Batimat 2015 Innovatiewedstrijd en de Socoda Award; Smart[3] ontving de belangrijke Red Dot Award 2017 in de categorie Product Design en Domocenter in 2016. Die laatste zal binnenkort een andere belangrijke erkenning krijgen, de Design Plus Award van Light + Building 2018. Deze prijzen weerspiegelen niet alleen hoe de onmiskenbare principes van het Italiaanse ontwerp vaak de diepste dimensie van GEWISS producten zijn, maar getuigen ook van de inspanningen om deze te vertalen naar oplossingen die beantwoorden aan de meest voorkomende behoeften van de toepassingen en om zich aan te passen aan de behoeften van projecten op maat.

Groei

GEWISS is verantwoordelijk voor de commerciële subsidiaire GEWISS Benelux, ondersteund door de moedermaatschappij in Italië (Cenate Sotto, Bergamo). Het bedrijf staat aan het hoofd van de distributie in België, Nederland en Luxemburg en wordt nu beheerd door Johan Mus, algemeen directeur van GEWISS Benelux. Desalniettemin moeten de kansen toenemen die het bedrijf biedt op het gebied van integratie en serviceondersteuning van systemen. De uitdaging ligt dus in het uitbouwen van de merkbeleving en het stimuleren van de omzet. Wat de Belgische markt betreft, wil het bedrijf aan beide zijden van het land groeien. Aansluit- en verdeelsystemen zoals aansluitdozen, behuizingen en verdeelborden, industriële stekkers, contactdozen en aansluitstukken vormen momenteel de kern van het aanbod van GEWISS in het land. Ze zijn geïntegreerd met het GEWISS Protection System: modulaire en gevormde stroomonderbrekers en gecombineerde printplaten om technologisch geavanceerde oplossingen te bieden voor elke toepassing, die kwaliteit, veiligheid en functionaliteit garanderen.

GEWISS

GEWISS

+3292322730
-