naar top
Menu
Logo Print

ENERGIEOPLOSSINGEN VOOR HUISEIGENAREN VAN ENPHASE ENERGY

ENPHASE HOME ENERGY SOLUTION OPTIMALISEERT ENERGIEPRODUCTIE EN STROOMVERBRUIK

Enphase Home Energy Solution is een geïntegreerd, intelligent en uiterst betrouwbaar systeem. Het combineert zonnestroom-, opslag- en energiebeheertechnologieën die de energieproductie en het stroomverbruik optimaliseren en gebruikers informatie bieden. Het kan voor elke klant op maat worden gebouwd.Enphase Energy

ENPHASE HOME ENERGY SOLUTION

De Home Energy Solution is een geïntegreerd systeem met een modulair ontwerp. Huiseigenaren kunnen klein beginnen met slechts enkele panelen (en micro-omvormers) en AC-batterijen en kunnen het systeem uitbreiden wanneer hun energiebehoefte verandert. Voor installateurs creëert dat uitstekende aftersales mogelijkheden. Alle componenten van het systeem zijn uiterst betrouwbaar en veilig, omdat nergens in het systeem wordt gewerkt met hoge voltages. De Enphase Home Energy Solution bestaat uit de volgende onderdelen:

MICRO-OMVORMERS

Enphase micro-omvormers zijn de ruggengraat van onze Home Energy Solution, waarbij iedere omvormer een individueel paneel bewaakt en zorgt dat elk paneel optimaal werkt. De Enphase IQ7 serie micro-omvormers hebben een extreem laag storingspercentage en worden geleverd met 20 jaar garantie. Het voordeel hiervan is dat het systeem parallel geschakeld is. Dat betekent concreet dat wanneer één of meerdere panelen in de schaduw liggen, de productie van de andere panelen optimaal blijft. Een groot voordeel is dat er geen grote centrale omvormer in je huis hangt. Tevens zijn micro-omvormers erg veilig. De gelijkstroom die zonnepanelen produceren wordt direct op het dak omgezet naar wisselstroom. Ze zijn ook modulair van opzet, wat betekent dat je klein kan beginnen en je het PV-systeem ten alle tijden kan uitbreiden. De micro-omvormers zitten boordevol technologie waarbij veel bewegende onderdelen en losse componenten vervangen zijn door geavanceerde microchips. Met een failure rate van 1 op 10.000 is de betrouwbaarheid van Enphase micro-omvormers ongekend. Dankzij de “Burst mode technology” produceren de micro-omvormers bruikbare energie zodra de zon opkomt en blijven langer werken in vergelijking met andere traditionele PV-systemen.

ENVOY S COMMUNICATIEGATEWAY

De Enphase Envoy is het brein van de Home Energy Solution: dit apparaat verzamelt gegevens van de micro-omvormers en communiceert regelmatig met Enphase-servers om de best mogelijke prestaties te garanderen. De Enphase Envoy S Metered levert niet alleen informatie over de prestaties van elk afzonderlijk paneel, maar geeft ook inzicht in het stroomverbruik van een huishouden. Daarnaast kan de Envoy S Metered geïntegreerd samenwerken met de Enphase AC-batterij, een opslagoplossing voor teveel geproduceerde energie.

DE AC-BATTERIJ VAN ENPHASE

De Enphase AC-batterij is een modulaire 1,2-Kwh energieopslagoplossing met een geïntegreerde S270 micro-omvormer. Elke unit weegt 25 kilogram en kan door één persoon geïnstalleerd worden. De batterij heeft de laagste energiekosten tijdens zijn levensduur, zowel voor nieuwe zonnesystemen als voor klanten die de AC-batterij achteraf laten installeren. De Enphase AC-batterij is het veiligste (lithium-ion fosfaat) en betrouwbaarste energieopslagsysteem op de markt en wordt ondersteund met 10 jaar garantie (of 7.300 cycli). Dankzij het modulaire ontwerp kan de installateur het systeem bouwen dat het best aansluit bij de behoeften van de huiseigenaar. De AC-batterij heeft 2 cycli per dag. Overdag worden de batterijen geladen met de overtollig opgewekte zonnestroom, terwijl ze 's nachts rechtstreeks vanuit het net worden opgeladen. De Enphase AC-batterij is bij uitstek geschikt voor installatie achteraf, omdat hij geschikt is voor alle geïnstalleerde zonnesystemen op de Belgische markt.

ZO WERKT HET

Als er in huis vraag is naar elektriciteit, wordt stroom afgenomen van het net en van het aanwezige zonnesysteem. Wanneer er meer stroom wordt opgewekt dan er vraag naar is, stuurt de Envoy een signaal naar de AC-batterijen dat deze moeten worden opgeladen met de overproductie. Wanneer er geen of weinig stroom wordt gegenereerd, stuurt de Envoy een signaal naar de AC-batterijen dat deze stroom moeten leveren om in de vraag te voorzien. De Envoy communiceert voortdurend met de AC-batterijen via het elektriciteitsnet en met Enphase via internet.Enphase Enlighten

ENPHASE

ENPHASE

PETTELAARPARK 84
5216 PP ‘S - HERTOGENBOSCH
+31737041636
-