naar top
Menu
Logo Print

Digitale oplossing voor een onberispelijke coördinatie van technieken

SPIE Belgium wil BIM in al zijn afdelingen veralgemenen
magazine

SPIE Belgium maakt al tien jaar gebruik van een methode om doeltreffend samen te werken en het rendement en de kwaliteit van het werk te verhogen: BIM of Building Information Modeling. Dat doet het vandaag in twee vestigingen – Building Systems Geel HVAC en Industry Geel – maar bedoeling is om de technologie ook in de veertien andere afdelingen te gebruiken.

Dankzij BIM ontwerpt men bouwwerken met een intelligent 3D-model. Zo kunnen teams een project gemakkelijker vormgeven, visualiseren en simuleren, én wordt er beter samengewerkt. Het model wordt vervolgens gebruikt om prefabkits te produceren, die ten slotte op het bouwterrein gemonteerd worden. “Het grote voordeel?” stelt Business Development Manager Senne Mentens. “De teams kunnen efficiënter werken en de kwaliteit van het eindproduct is optimaal: het laswerk gebeurt in de beste omstandigheden, ver van de gebruikelijke problemen van bouwterreinen, en ook de veiligheid vaart er wel bij.”

Zo ook bij het Antwerpse Havenhuis, dé BIM-referentie van het bedrijf. Daar vroegen de architecturale complexiteit en de strakke planning immers om een onberispelijke coördinatie van de verschillende technieken – een centrale troef van BIM.

“In de toekomst zal het overigens evolueren van een toepassing voor coördinatie en prefabricage naar een tool die de Total Cost of Ownership van projecten optimaliseert”, weet Mentens nog. Door de modelleringsoplossing nu in alle businessunits te implementeren, bereidt SPIE Belgium zich daarop voor.

SPIE BELGIUM

SPIE BELGIUM

+3225297211
+3225297240