naar top
Menu
Logo Print

GETEST: DE GLOEDNIEUWE PHILIPS
LIGHTING CATALOGUE APP

Handig en snel, alle info altijd en overal beschikbaar

De Philips Lighting Catalogue app met Philips productinformatie, prijzen en bestelgegevens, is onlangs vernieuwd. We hebben de app in de voorbije weken grondig uitgetest, dit zijn onze bevindingen.

Voor meer informatie kan u altijd terecht op de webpagina van de app. 

Vlotte installatie zonder poespas

Apps downloaden kan nogal eens omslachtig zijn. Gelukkig niet zo met de Philips Lighting Catalogue app. Niet alleen is de omvang beperkt (22,5 MB), ook de inlogprocedure verloopt zeer eenvoudig. Verwacht u niet aan ellenlange invulformulieren met in te vullen persoonsgegevens: uw voornaam, familienaam, e-mail en locatie volstaan om toegang te krijgen tot de app, uiteraard na het invullen van een veilig wachtwoord. Daarna kan u de catalogus (verkrijgbaar in NL of FR) downloaden op uw toestel. Dit gaat vrij snel, afhankelijk van de internetverbinding. De aangekondigde 5 minuten wachttijd blijkt uiteindelijk wat ruim bemeten te zijn. Van het aanklikken in de store tot het verschijnen van het startscherm van de app telden we slechts een minieme 4 minuten en 26 seconden. Een vlotte start dus.

De Philips Lighting Catalogue app herbergt de volledige verlichtingscatalogus en meerdere handige functies
De Philips Lighting Catalogue app herbergt de volledige verlichtingscatalogus en meerdere handige functies

Startscherm

Op het startscherm valt de eenvoudige opbouw op. De duidelijke zoekbalk staat prominent in het midden, zo kan u meteen een specifiek product terugvinden. Daaronder vier buttons: 'Producten', 'Systemen', 'Favoriete Producten' en 'Waar te koop'. Die bekijken we even van dichterbij.

Producten

Achter deze knop gaat de volledige catalogus schuil. Via een duidelijk uitrolsysteem wordt de keuze telkens verfijnd tot u op productniveau terechtkomt. De opbouw van alle productpagina's blijkt dezelfde structuur te bezitten, dat is handig om telkens snel de nodige informatie terug te vinden. En die info is uitgebreid, zéér uitgebreid: onder meer foto's, aansluitschema's, prestatiecurves, een korte beschrijving van het product, links naar folders, technische informatie en bestelgegevens zijn beschikbaar. Ons lijkt dit nieuwe opportuniteiten te scheppen voor uw bedrijfsvoering. Hoe vaak gebeurt het niet dat klanten tijdens uw taak plots ergens nog iets extra's - een bijkomend lichtpunt bijvoorbeeld - willen in hun installatie? Vroeger moest u terug op kantoor nog het nodige opzoekwerk uitvoeren, nu kan u in een paar klikken die klant onmiddellijk foto's tonen, een correcte prijsindicatie geven én hem vertellen hoe lang hij er op zal moeten wachten. We zien ook mogelijkheden voor een optimalisatie van het interne bedrijfsvoeren. Een werknemer die dringend informatie op een werf nodig heeft, kan er alle technische gegevens terugvinden, u kan de productpagina's ook met hen delen via whatsapp of e-mail. Makkelijk als er bijvoorbeeld dringend aansluitschema's of afmetingen nodig zijn. Ook kunnen gelijkaardige producten makkelijk met elkaar vergeleken worden, dankzij de handige 'vergelijk'-functie.

De app leent zich uitstekend als technisch hulpmiddel, maar kan ook ingezet worden om klanten meteen informatie te geven over productenSystemen

Onder de knop 'Systemen' vinden we onder de drie hoofdgroepen 'Publieke ruimten', 'Kantoren en industrie' en 'Winkels en horeca' zeer specifieke verlichtingstoepassingen, gericht op de noden van één applicatie. Per toepassing worden de aandachtspunten en de evoluties in verlichting aangegeven. Dit lijkt ons voornamelijk geschikt om in een eerste gesprek met een potentiële klant te tonen wat u exact voor ogen hebt. Dat er telkens ook casestudies gepresenteerd worden, helpt om de herkenbaarheid te vergroten en duidelijk te maken wat de klant mag verwachten.

Favoriete Producten

U kan elk product toevoegen aan een lijst met favorieten. Vaak terugkerende producten kunnen hier opgeslagen worden, zodat u het niet telkens opnieuw moet opzoeken. Of een product kan hier opgeslagen worden om later te bekijken, als het moment beter geschikt is.

Waar te koop

Onder deze knop vindt u de verkooppunten in uw buurt waar de producten uit de catalogus aangekocht kunnen worden en hun contactgegevens. Dat werkt op basis van Google Maps, dus de interface komt vertrouwd over. Zo kan meteen de routebeschrijving naar het dichtstbijzijnde verkooppunt bekeken worden.

De ‘vergelijk’ functie zet producten naast elkaar zodat u in een oogopslag beide kunt vergelijkenHandige hulpmiddelen

Linksboven in het startscherm opent zich nog een brede waaier handige hulpmiddelen. De net beschreven vier blokken komen er terug, maar hier zijn nog een aantal bijkomende zeer interessante functionaliteiten toegevoegd. Zo vinden we onder de noemer 'Hulpmiddelen' een schat aan handige informatie: aansluitschema's, combinatietabellen en standaard lichtplannen voor vaak voorkomende applicaties. Verder kunt u hier uw samengestelde favorieten- en verlanglijstjes bekijken. Bij toepassingen vindt u applicatievoorbeelden van enkele vaak terugkerende toepassingen.

Slotsom

Met de app beschikt u over een permanent bijgewerkte professionele verlichtingscatalogus met de meest recente prijzen. Functies zoals het vergelijken en het delen van informatie met collega's lijken ons interessant voor uw dagelijkse bedrijfsvoering. De technische informatie en applicatievoorbeelden zijn dan weer handig om uw klanten direct te overtuigen van uw voorstel. De app kan u makkelijk downloaden voor Apple en Android via de App Store resp. Play Store onder de noemer Philips Lighting Catalogue.

Heeft u vragen?

+32 (0)2/525.75.75
marie-rose.verkest@signify.com
www.philips.com/catalogueapp