naar top
Menu
Logo Print

Toekomstgericht politiecommissariaat voor Kortrijk

Volledig uitgerust en ecologisch gebouw
magazine

Eind dit jaar neemt de Politiezone Vlas in Kortrijk een nieuw commissariaat in gebruik.

“De opdracht omvat twintig jaar onderhoud. Om te vermijden dat de onderhoudskosten uit de hand lopen, moet er van bij de start geïnvesteerd worden in degelijk materiaal”, stelt Johan Sap, Senior Ontwerpingenieur Elektriciteit bij Istema. Voor de elektrische installatie en de uitbouw van het datacenter viel de keuze zo goed als volledig op technologie van Schneider Electric. EEG Group stond in voor de installatie. Veolia is de onderaannemer voor het onderhoud.

Verspreid over het gebouw bevinden zich twee datacenters, waarvoor Schneider Electric de racks (APC) en de koeling (Uniflair AM) leverde. In de racks bevinden zich onder meer de diverse servers, het omroepsysteem en de aansturing van de technische en administratieve netwerken. De koelinstallatie blaast koude lucht onder de racks door, die via de geperforeerde vloer langs de racks stroomt. In het tweede, kleinere datalokaal bevinden zich twee racks met een back-upsysteem voor het interne netwerk, opnieuw gekoeld met een oplossing van Schneider Electric.
“We werden al vroeg in het bouwproces betrokken waardoor we, met de hulp van onze efficiënte installateurs, snel een op maat gemaakte oplossingen konden voorstellen, volledig afgestemd op behoeften van de eindklant", besluit Floris Doomst, Account Technisch Manager bij Schneider Electric.

Facts & Figures
Commissariaat Drie Hofsteden
12.000 m² vloeroppervlakte
152 kilometer elektrische en datakabels
1.200 datapunten
42 laadpunten voor elektrische voertuigen

SCHNEIDER ELECTRIC

SCHNEIDER ELECTRIC

+3223737502
+3223753858