naar top
Menu
Logo Print

PROCAB BIEDT MAXIMALE BRANDVEILIGHEID MET ZIJN GAMMA AAN GEKWALIFICEERDE CPR-KABELS

CPR-kabels van PROCAB

CPR kabels PROCAB

Sinds 1 juli 2017 gelden de nieuwe standaarden voor laagspannings-, middenspannings-, data-, en signaalkabels. Het doel hiervan is het verminderen van de risico’s op brand. CPR zorgt voor een universele classificatie van het brandgedrag voor kabels en zodoende een betere kwaliteitsborging.

PROCAB is een Belgische fabrikant van premium kabels voor zowel de installatie als de verhuurmarkt. Als fabrikant van professionele bekabeling voelt PROCAB zich dan ook verantwoordelijk om te zorgen voor bekabeling waarop je elke dag kunt vertrouwen.

Daarom hebben ze ervoor gekozen om CPR-gecertificeerde bekabeling met maximale brandveiligheid aan te bieden. Bij brand zijn de meeste slachtoffers het gevolg van de giftige rookontwikkeling. Door te zorgen voor bekabeling die giftige rookontwikkeling bijna elimineert en bovendien de verspreiding van het vuur tegengaat, hopen ze bij te dragen aan een veiligere toekomst.

cpr

WAAROM CPR?

In geval van brand is het grootste gevaar de giftige rook. Aangezien gebouwen gevuld zijn met bekabeling, is het risico van branduitbreiding zeer groot. Om de algehele brandveiligheid te verbeteren, moeten de geïnstalleerde kabels binnen een bepaalde norm blijven. De nieuwe CPR-bekabeling zal de verspreiding van vuur tegengaan en tegelijkertijd het vrijkomen van giftige gassen tot een minimum beperken.performance levels against fire cables

WAT BETEKENEN DE VERSCHILLENDE KLASSEN?

Hoewel de CPR-klassen variëren van Aca tot Fca, zullen er maar weinig kabels de Aca- en B1ca-normen halen. In werkelijkheid zullen alleen kabels van de klassen B2ca, Cca, Dca en Eca worden gebruikt in gebouwen. Met B2ca als hoogste klasse, met de beste brandprestaties en Eca als laagste klasse met beperkte brandprestaties.

NIEUWE BRANDTESTEN

Vanwege de verandering in classificatie en testmethoden is een nieuwe norm voor brandtesten van toepassing, EN 50399. Het aantal aspecten waarop brandbijdrage wordt beoordeeld is daarbij uitgebreid. De aspecten waarop kabels opnieuw getest worden zijn:

  • Rookontwikkeling
  • Brandende vallende deeltjes (droplets)
  • Zuurheid van de rookgassen

europese rookklassen elektrische leidingeneuropese klassen brandende vallende deeltjeseuropese klassen zuurtegraad rookontwikkelingeuro class cable classification criteria contribution to fireHet nieuwe kabelgamma dat PROCAB heeft gelanceerd bestaat uit luidsprekers, microfoon, CAT6-, CAT6A- en zelfs CAT7-kabeltypes, verkrijgbaar in varianten van 100 en 300 meter om eventuele overschotten tot een absoluut minimum te beperken.

PROCAB heeft zijn op maat gemaakte kabelgamma uitgebreid getest in de zwaarste omstandigheden. Omdat de buitenmantel van de kabel vlamvertragend is, biedt hij een optimale weerstand tegen het verspreiden van vuur en maximaliseert daardoor de algemene veiligheid van het gebouw.

Wil je meer te weten komen over het uitgebreide gamma aan CPR certified kabels van PROCAB? Contacteer dan info@procab.be of surf naar procab.be

logo procab

OVER PROCAB

Alle oplossingen die PROCAB biedt, hebben één gemeenschappelijk doel: de meest inspirerende connecties voor de gebruikers van morgen.

In de loop der jaren werd een zeer gespecialiseerd team van bekabeling en elektronische ingenieurs samengesteld om ervoor te zorgen dat PROCAB in de voorhoede van de innovatie blijft. Deze groep enthousiaste audiofielen wijdt haar inzicht en niet-aflatende inzet om iedereen, van de gemiddelde thuisgebruiker tot de meest veeleisende professionals, tevreden te stellen.

PVS

PVS

VELDSTRAAT 99
3500 HASSELT
+3211275566
+3211272781